Tuesday, 10 May 2011

Assalamualaikum..

Sudah lama laman ku ini tidak dihiasi dengan sesuatu yang bermanfaat . Memandangkan satu ketika dulu, aku sendiri terlupa kata laluan masuk ke laman ini, langsung tidak lagi aku menjengah ke laman tintaku ini memandangkan sekembalinya di tanah air ku..banyak kekangan yang harus dilunaskan..


Moga dengan bernyawanya laman cinta ilahi ini..mampu untuk diri ini berkongsi idea, pendapat, dan sebagainya lagi.


Alhamdulillah, sekembalinya diri ini ke tanah air, Allah permudahkan setiap langkah dan rezeki ku. Alhamdulillah syukur tidak terhingga buat Mu Ya Allah. Mudah-mudahan setiap jejak langkah ku ini sentiasa berada dalam rahmat dan keredhaanMu Ya Allah.


Kini, bertugas sebagai pendidik j-QAF, dan masih lg bergelar seorang pelajar disamping menjadi pengajar lantaran masih lagi dalam program KPLI-SR j-QAF mode Latihan Perguruan Berasaskan Sekolah. Dan kini ditempatkn di SK Sawah Bahru, Labis, Johor. Pada awalnya, memang hati sedikit sedih memandangkan diri ditempatkan di Institut Pendidikan Guru Kampus Tun Hussein Onn, Batu Pahat. Tak pernah terduga untuk merantau lagi selepas 6tahun berada di tanah orang. Tapi setiap yang dirancang dan ditentukan pasti ada hikmahnya. Alhamdulilllah…ala kulli hal..Yakin akan ketentuanNya…Amin..


Dan kini, berkat dengan kesabaran, Alhamdulillah mempunyai rakan-rakan setugas di SK Sawah Bahru yang baik hati, baik hati dan baik hati lagi la..sebab semua nya memang baik hati belaka..huhu..Memang beruntung la dapat kenal dan bekerjasama dengan cikgu-cikgu disekolah ini yang ku anggap mereka-mereka ni seperti kakak2 n abang2 senior yang mantap..hehe…memang mantap n baik hati la sumenya..


Moga-moga, keberadaan diri ini dalam bidang pendidikan ini mampu membimbing anak-anak bangsa bagi melahirkan generasi2 yang mampu untuk menjadi pewaris-pewaris Islam untuk masa akan datang..Sama-sama tajdidkan niat dan sentiasa untuk terus bersama menegakkan syiar Islam…

0 comments:

Post a Comment